Μια ιστορική (ανα)θεώρηση των πραγμάτων:
Ο καθηγητής φυσικής στο αντικαρκινικό ινστιτούτο του Αμπερτίν (Aberdeen), στο Μέριλαντ, Εβαν Γουόκερ (Evan Walker ) παρουσιάζει γράμματα που μαρτυρούν ότι η Μιλέβα Μάριτς έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από το να ακούει ή απλά να συμβουλεύει τον άντρα της.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αϊνστάιν όταν αναφέρεται στην έρευνα για τη Θεωρία της Σχετικότητας μιλάει στον πληθυντικό, «η έρευνά μας» ή «η θεωρία μας». Μάλιστα σε ένα γράμμα έγραψε: «Πόσο χαρούμενος και περήφανος θα γίνω όταν οι δυό μας θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη θεωρία μας επιτυχώς».
Πώς μπορεί να ζει κανείς µε το παράλογο; Πρέπει να το πάρουµε απόφαση. Είμαστε πολύ τυχεροί που υπάρχουμε, οπότε πρέπει ο καθένας µας να εκμεταλλευτεί αυτή την τύχη και να το ευχαριστηθεί. Είναι νομίζω τραγικό να αφήνουμε τη ζωή µας να περνάει χωρίς νόημα, εάν λάβουμε υπ’ όψιν µας ότι η πιθανότητα του να υπάρξουμε είναι σχεδόν μηδενική. Φανταστείτε ότι, για να υπάρξουμε εμείς, έχουν βρεθεί μαζί όλοι οι πρόγονοί µας και στο τέλος οι γονείς µας, µία συγκεκριμένη ώρα και ημέρα.
Και όσοι δεν αφήνουμε το στίγμα µας; Ο καθένας αφήνει κάτι στον δικό του κόσμο. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε µια δεξαμενή γενετικού υλικού και, μέσα από αυτή την ποικιλομορφία, συμβάλλουμε ώστε να πετάγονται κατά καιρούς ένας Ντα Βίντσι ή ένας Μότσαρτ, που κάνουν τον κόσμο να πάει μπροστά.
Yet many artworks also express the mathematics and technology of their times. To research Math and Art I had to learn maths concepts like calculus, group theory and predicate logic. As a novice struggling to understand these ideas, I was struck with the poor quality and confusing content of illustrations in most educational books. So I vowed to create for my book a set of cogent math diagrams that are crystal-clear visualizations of the abstract concepts.
Με τον εντοπισμό του μποζονίου Χιγκς, ουσιαστικά επαληθεύτηκε ο τελευταίος «κρίκος» του Καθιερωμένου Προτύπου, δηλαδή του μοντέλου που περιγράφει το σύνολο των γνωστών σωματιδίων και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις, εκτός της βαρύτητας. Με δεδομένο όμως πως το συγκεκριμένο μποζόνιο προσδίδει μάζα στα υπόλοιπα σωματίδια, αρκετές θεωρίες υποθέτουν πως βρίσκεται επίσης πίσω από άλλα φυσικά φαινόμενα, που δεν έχουν εξηγηθεί έως τώρα.
* Για την ιστορία, το όνομα «Σωματίδιο του Θεού», (The God Particle) βγήκε από το βιβλίο που έγραψε ο φυσικός Λίον Λέντερμαν, και καθότι εύηχο και εύπεπτο καθιερώθηκε. Στην ουσία ο Λίον Λέντερμαν δεν ήθελε να ονομάσει το βιβλίο του «The God Particle». Ήθελε να το ονομάσει «The Goddamn Particle», αλλά ο εκδότης του δεν τον άφησε, για προφανείς λόγους.
What's it mean to be an "expert."
Encourage and Support Publishing Online.
- What’s easy to you is amazing to someone else.
- Students don’t always need you for an answer. They might need you to simply guide them to an answer.
- You don’t have to have all of the answers. Richard Branson makes the point that what he’s best at is connecting people to get the answers and put a plan together.
- Want to be a writer? Be a writer, tell people about what you write.
- Publish a podcast, a YouTube channel.
- Create and share games.
Για να δημιουργήσουν το νέο υλικό, οι ερευνητές καλύπτουν ένα υπόστρωμα από γυαλί ή πλαστικό με άμορφο άνθρακα -στοιχειακό άνθρακα του οποίου τα άτομα δεν έχουν συγκεκριμένη διάταξη όπως συμβαίνει στους κρυστάλλους. Ο άμορφος άνθρακας δέχεται στη συνέχεια έναν παλμό λέιζερ που διαρκεί μόλις 200 nanosecond, οπότε θερμαίνεται σχεδόν ακαριαία στους 3.700 βαθμούς Κελσίου και μετά ψύχεται απότομα. Όλη αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου και σε πίεση μίας μόνο ατμόσφαιρας.Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα φύλλο άνθρακα Q με πάχος από 20 έως 500 νανόμετρα ή δισεκατομμυριοστά του μέτρου.Επιπλέον, μια παραλλαγή της ίδιας διαδικασίας μπορεί να μετατρέπει τον άνθρακα Q σε διαμάντι: ανάλογα με το υπόστρωμα και τη διάρκεια του παλμού λέιζερ, οι ερευνητές μπορούν να ελέγχουν το ρυθμό ψύξης του άνθρακα Q, έτσι ώστε ένα μέρος του να μετατραπεί σε μικροσκοπικό διαμάντι.
Αυτά που λέτε, καλή εβδομάδα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου