Ανακαλύφθηκαν βαρυτικά κύματα, μάλλον το ξέρετε, λογικό αφού έχει πλημυρίσει το ίντερνετ. Κι αυτή τη φορα είναι σίγουρο, όχι όπως το 2014. Κι έτσι ο Άλμπερτ, έγινε πάλι επίκαιρος.
Να μερικά λινξ, της εβδομάδας που πέρασε:
Κατά τα άλλα.
Αστρονόμοι ανακάλυψαν εκατοντάδες γαλαξίες οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν «κρυμμένοι», σε απόσταση «μόλις» 250 εκατ. ετών φωτός από τη Γη- μικρή για τα αστρονομικά δεδομένα. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Astronomical Journal από το International Centre for Radio Astronomy Research, και σε αυτήν περιγράφονται εκατοντάδες γαλαξίες που μόλις εντοπίστηκαν, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται ιδέες όσον αφορά στο πού βρίσκονται κάποιοι για την ύπαρξη των οποίων υπήρχαν υποψίες. Συνολικά κατεγράφησαν 883 γαλαξίες που είναι «πίσω» (σε σχέση με τη δική μας θέση) από τον δικό μας (Milky way).
Όχι τώρα, το 1963 που τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα.
Ο Έλληνας δάσκαλός του έλεγε ότι δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του.Τόσο ο ίδιος ο Αϊνστάιν όσο και οι γονείς του είχαν παραδεχτεί ότι ως παιδί άργησε πολύ να περπατήσει και να μιλήσει. Η αδερφή του, γράφοντας για τον διάσημο αδερφό της, αναφέρει ότι ο περίγυρος της οικογένειας όταν ήταν ακόμη στην Γερμανία, θεωρούσε ότι το παιδί αυτό δεν θα καταφέρει να μιλήσει ποτέ.Στο σχολείο δεν του άρεσαν καθόλου τα μαθήματα ανθρωπιστικών επιστημών. Είχε πρόβλημα με την γραφή και εκτιμάται ευρέως ότι είχε δυσλεξία, σε μια εποχή που ελάχιστες μελέτες είχαν γίνει για αυτή τη μαθησιακή δυσκολία. Σύμφωνα με την αδερφή του, ο Έλληνας δάσκαλός του, βλέποντας μαι εργασία του, είπε ότι δεν θα καταφέρει τίποτα στην ζωή του.Απέτυχε στις εξετάσεις για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο αλλά κατά τη δουλειά του σαν υπάλληλος κατάφερε να αναπτύξει τις ιδέες του. Αργότερα δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και μεταπήδησε στην ακαδημαϊκή καριέρα. Αυτός ο νέος για τον οποίο κάποιοι ανησυχούσαν ότι δεν θα καταφέρει καν να μιλήσει, κέρδισε το Νόμπελ το 1921.
‘If you are a questioner, you are going against the grain. That could appeal to young people.’Warren Berger
Παλαιότερα, είχα γράψει για τις αναπάντητες ερωτήσεις: Ερωτήματα χωρίς απαντήσεις.
Την παρασκευή που πέρασε, (12/01) ήταν ημέρα γέννησης
του Δαρβίνου (12 Φεβρουαρίου 1809),
ξέρετε, του θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης, του εισηγητή του μηχανισμού της
φυσικής επιλογής, του αντιστάτη της μπουρδολογίας, ε αυτός. Τον ευχαριστούμε που υπήρξε.
Αυτά που λέτε, καλή εβδομάδα να έχετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου